Program:

Luni,Miercuri,Vineri
Marti, Joi
9-13
15-20

Albirea dintilor intre mit si adevar

Aristotel spunea ca “Omul are cea mai bogata mimica dintre toate fiintele” si avea dreptate, intrucat fata umana are capacitatea sa produca 250 000 de expresii, iar zambetul este cea mai utilizata expresie faciala si, in acelasi timp, cel mai usor de recunoscut. Zambetul este considerat apanajul oamenilor puternici, dar daca nu este impecabil, prima impresie buna este compromisa!

Unul dintre primele lucruri remarcate la zambetul unei persoane este culoarea dintilor conform unui studiu realizat in cadrul Universitatii Loma Linda din California. De-a lungul istoriei, oamenii si mai ales femeile au incercat sa-si albeasca dintii cu tot felul de metode, de la cele traditionale (sare, bicarbonat de sodiu, lamaie) pana la cele moderne (geluri de albire cu peroxid, paste inalbitoare, plasturii pentru albit etc.). Insa putine sunt cele care stiti ca aceste metode va pot cauza mai mult rau decat bine.

Metode traditionale versus moderne
Smaltul dintilor este invelisul protector al dintilor, dar care se poate usor distruge prin abraziunea constanta si prin aplicarea necorespunzatoare a tratamentelor de albire. Multi sunt cei care vin la medic si prezinta o sensibilitate acuta a dintilor din aceste cauze sau care chiar si-au distrus smaltul dintilor frontali din cauza apasarii prea puternice si a miscarilor incorecte a perierii dintilor. De aceea, medicii dentisti de la Royal Dental iti recomanda controlul stomatologic o data la 6 luni, igiena orala realizata corect acasa de doua ori pe zi cel putin si evitarea utilizarii tratamentelor de albire acasa. In cadrul unui control stomatologic, dentistul iti va propune cea mai buna metoda de albire a dintilor in functie de starea danturii si de stilul tau de viata. Dentistii de la Royal Dental recomanda o igienizare dentara (detartraj, periaj profesional, fluorizare) inainte de albire.
Cele mai bune tratamente profesionale de albirea danturii
Albirea profesionala cu lampa Zoom2 este poate cea mai eficienta metoda, fiind numarul 1 in SUA si, de altfel, calea catre stralucire a multor vedete de la Hollywood. Procedeul nu afecteaza smaltul dentar si se realizeaza in aproximativ 45 de minute, astfel incat este nevoie doar de o pauza de masa ca dintii sa fie albi fiind rapida si inofensiva, oferind o diferenta de albire de pana la 9 nuante pe cheia de culori Vita. Sistemul patentat Zoom2 presupune utilizarea unei lampi ce emite radiatie ultravioleta in vederea activarii gelului de peroxid de hidrogen. Acesta este activat prin reactia foto-fenton a peroxidului si a fierului dizolvat. Clinica stomatologica Royal Dental a ales acest tratament deoarece studiile stiintifice au dovedit absenta totala a efectelor negative asupra smaltului dentar.
Un alt tratament utilizat de catre medicii stomatologi ai Royal Dental este Opalescence, special pentru a putea fi folosit si acasa. Opalescence este primul tratament profesional de albire a dintilor acceptat de catre ADA (American Dental Association), cu care se obtin rezultate semnificative in decurs de doar cateva zile. Este disponibil numai in cabinetele si clinici stomatologice si se realizeaza doar sub monitorizarea medicului stomatolog, care ii va lua o amprenta pacientei in vederea realizarii gutierei, iar apoi ii va explica aplicarea gelului. Se poate realiza atat in clinica dentara, cat si acasa. Majoritatea pacientelor prefera sa foloseasca gelul in timpul somnului. Durata tratamentului va fi decisa de medicul stomatolog.
De ce este mai eficient la dentist?
Asadar, eficienta maxima in conditii de siguranta a tratamentelor de albire profesionala se obtine in clinicile stomatologice precum Royal Dental, unde medicii dentisti specializati aplica fiecarei paciente tratamentul corespunzator. Medicii dentisti Royal Dental evidentiaza necesitatea unei igienizari dentare (detartraj, periaj profesional) inaintea albirii profesionale, iar post tratament ofera sfaturi si recomandari pentru pastrarea albului impecabil cat mai mult timp. Tutunul, cafeaua, ceaiul, vinul rosu, sucurile colorate, soia si curry sunt doar cateva dintre alimentele care ne „coloreaza” dintii.