Program:

Luni,Miercuri,Vineri
Marti, Joi
9-13
15-20

Îngrijirea dinţilor potrivită vârstei copiilor

O fetita se spala pe dintiDintii frumosi si sanatosi se mentin printr-o igiena riguroasa, iar asta se aplica si în cazul copiilor. Învata-ti copilul sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara, înainte de culcare, fie ca dintii sunt temporari sau definitivi.
Nu va fi greu sa faci asta, mai ales ca acum exista paste de dinti speciale, cu gust placut si periute mici, adaptate cavitatii lor bucale (pentru 6-24 luni, pentru 2-4 ani, pentru 5-7 ani, pentru baieti si fete, si pentru copiii de peste 7 ani, dar si paste de dinti pentru diferitele etape de crestere a copilului).

4-24 de luni

w-periute-stage11La aceasta vârsta, bebelusilor încep sa le apara dintii. Când apare primul dinte – de obicei între luna a 4-a si luna a 6-a – e timpul sa începeti periajul.
Parintii ar trebui sa stie ca de la vârsta de 6 luni copilul trebuie sa se familiarizeze cunostinta cu periuta de dinti, dar periajul se va face cu miscari circulare, având grija sa nu se raneasca gingia.
Dentitia temporara începe sa-si faca aparitia de la 4-6 luni si este completa cam în jurul vârstei de 2 ani jumatate – 3. În toata aceasta perioada se acorda atentie metodelor de profilaxie (periajul dentar) si alimentatiei sanatoase, care au un rol decisiv în a avea dinti permanenti sanatosi, fara carii.

periute-stage212-4 ani

La aceasta vârsta copiii învata sa se spele pe dinti, iar dintii lor de lapte cresc în continuare. Deoarece gura lor este mica, iar mâna nu foarte sigura, este important sa alegeti o periuta care sa li se potriveasca.
De la vârsta de 3 ani, puteti alege o periuta electrica pentru copii. Ea va va ajuta sa le asigurati micutilor o igiena dentara pe care nici ei nu o pot obtine, neavând tehnica si îndemânarea necesare.
Nici dumneavoastra nu puteti sa-I spalati cu ajutorul unei periute manuale fiindca va va fi greu sa curatati fiecare suprafata a fiecarui dinte. Nu uitati sa faceti cu ei mici jocuri pentru a crea un ritual placut în jurul acestui obicei sanatos.

periute-stage315-7 ani

La aceasta vârsta, molarii definitivi încep sa creasca, în timp ce unii dinti de lapte cad. Copiii se spala singuri pe dinti dar înca învata cum sa manevreze periuta corect.
La aceasta vârsta, principala problema este lipsa de rabdare. Micutul dumneavoastra va vrea sa încheie spalatul pe dinti dupa câteva zeci de secunde, neasigurând igienizarea orala potrivita.

w-periute-stage41+8 ani

Copiii de 8 ani si mai mari au dinti de lapte, dinti permanenti dar si dinti lipsa.
Este important ca ei sa se perieze foarte bine, dar toate aceste schimbari pot sa le sensibilizeze gingia.

 

 

Sursa: Csid.ro